Yleinen

Maailma kylässä -festivaalilla etsitään kutsumusta auttamiseen

IYC Suomi ja Suomen Caritas osallistuvat Maailma kylässä -festivaaliin järjestämällä kehityskysymyksiä käsittelevän  Our World, Our Future -seminaarin. Seminaari koostuu puheesta, keskustelusta sekä interaktiivisesta kehitysyhteistyö-simulaatiosta.

Seminaarin aluksi Guilherme Varro kertoo kansainvälisestä kehityksestä sekä työskentelystä kehityskysymysten parissa. Varro on kotoisin Brasiliasta São Paulosta, jossa hän työskenteli aiemmin Microsoftilla ja Ciscolla yksityisellä sektorilla. 

– Jossain vaiheessa sain kuitenkin inspiraation siitä, että haluaisin työskennellä oikeudenmukaisuuden puolesta erityisesti kehityskysymysten parissa. Eräs ystäväni rohkaisi minua hakemaan opiskelemaan Eurooppaan ja lopulta päädyinkin opiskelemaan kansainvälistä kehitystutkimusta Helsingin yliopistoon. 

Sittemmin Varro on päätynyt suomalaisen Rauhankasvatusinstituutin kautta Lesvoksen saarelle työskentelemaan pakolaisten kanssa sekä tehnyt työharjoitteluja YK:n Kansainvälisessä maatalousrahasto IFAD:issa Roomassa sekä YK:n pakolaisohjelma UNHCR:n kanssa Kööpenhaminassa. 

Nykyisin Varro työskentelee Genevessä YK:n alaisessa Maailman ilmatieteen järjestö WMO:ssa.

– Haluan herättää kuulijoita erityisesti miettimään sitä, mitä heille merkitsee menestyminen. Minulle se on merkinnyt sitä, että pysyn uskollisena omille arvoilleni ja teen jotain sellaista, minkä koen merkitykselliseksi, Varro pohtii. 


Simulaatiossa haasteena vajoavat saaret

Seminaarin lopuksi osallistujat pääsevät pohtimaan kehityskysymyksiä kahdessa simulaatiossa, joista toisessa ratkaistaan naisten toimeentuloon liittyvää tapausta Intiassa ja toisessa vajoavan Tyynenmeren saaren asukkaiden mahdollisuuksia.

Maailma kylässä festivaaleilla on tänä vuonna esillä laajemminkin ilmastonmuutoksen uhkaamat saaret. 

Myöhemmin lauantaina festivaalilla esiintyy musiikki- ja elokuvaprojekti Small Island Big Songin artisteja, jotka tulevat ilmastonmuutoksen uhkaamilta saarilta Taiwanista, Mauritiukselta, Tahitilta, Madagascarilta ja Salomonsaarilta. Saarten yhteinen musiikkiperinne, spoken word ja kolmen vuoden aikana kuudellatoista saarella satojen artistien kanssa kuvattu videomateriaali esittelevät uniikkia luontoa ja kulttuuriperinnettä ennennäkemättömällä tavalla.

IYC Suomen ja Suomen Caritaksen päivätapahtuma on maksuton ja siihen voi osallistua etänä Zoom-linkin välityksellä ja lisäksi pieni joukko ihmisiä saa rekisteröityä osallistumaan paikan päällä Allergiatalolla. Linkki rekisteröitymiseen sekä Zoom-tapahtumaan löytyy tapahtuman Facebook-sivulta: https://www.facebook.com/events/318208583148800/?ref=newsfeed

Kuva Samoasaarilta.
Kutsu kavereita tekstiviestillä mukaan

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    X
    X